Om mig & Mysfaktor

Jag heter Pauline Brattberg och bor med man och barn i ett hus byggt 1918 mitt i Falköping i Västra Götaland. Jag har så länge jag kan minnas haft ett stort intresse för inredning och vackra miljöer att vistas i. Man mår helt enkelt mycket bättre om man har en trevlig hemmiljö att vara i. Där man kan slappna av och ha det mysigt med nära och kära.

Mysfaktor LogotypPå senare år har jag mer och mer gått mot en klassisk inredningsstil, där jag i princip slutat köpa trendiga inredningsprylar, och snarare går mer och mer mot klassisk tidlös design som håller i längden. Jag går efter principen att köpa färre och bättre saker och köper hellre en tidlös ljusstake av god kvalitet, än en trendig (ofta av sämre kvalitet) som man kanske vill byta ut något år senare. Detta sparar man troligtvis pengar på i längden, men framför allt vår miljö. Det skapar också ett mer personligt hem som just jag och min familj trivs i. Inte ett hem som är inrett för att någon annan har bestämt att det är "inne" just nu.

Förutom mitt intresse för inredning är jag också väldigt intresserad av byggnadsvård. Det är ett intresse som bara växer och växer ju mer jag håller på! Att byggnadsvårda innebär att man både bevarar och förnyar. Man förnyar till viss del för att skapa komfort, men med respekt för husets ålder och personlighet. Jag tycker helt enkelt att det blir så mycket vackrare och levande när man återanvänder ett hus originaldelar samt använder traditionella material och gamla metoder. Traditionella byggmaterial och färger är oftast tillverkade av naturmaterial som sliter mindre på vår miljö och blir dessutom bara vackrare med åren då de får en fin patina. 

Jag har länge haft en dröm om att starta något eget företag inom inredning, men det har alltid funnits något som gjort att jag inte vågat eller känt att det inte passade i livet just då. Eller så har inriktningen inte känts helt rätt. Nu känns det dock som att jag hittat en bra linje som jag kan stå för. Jag säljer såklart bara saker som jag själv gillar men det är också viktigt för mig att sälja hållbara produkter. Men vad är då hållbart? I Sverige konsumerar vi så mycket att det skulle krävas drygt fyra jordklot om alla jordens människor skulle konsumera som vi. Här återkommer jag till att vi behöver köpa färre och bättre saker. För om fler slutade köpa trendprylar som ofta byts ut efter bara något år, så skulle vi inte behöva ta så mycket av jordens resurser som vi gör idag. Därför köper jag bara in bra kvalitativa inredningssaker och bruksföremål till min butik. Föremål som jag själv tycker väldigt mycket om och som har en design och kvalitet som håller länge. Kanske till och med livet ut! Produkterna ska dessutom vara framtagna på ett bra sätt så att de som tillverkar dem har bra arbetsförhållanden och kan försörja sig. 

Hoppas att du kommer tycka om sakerna i min butik och inspireras av inläggen i min blogg!

Hjärtligt välkommen!