Reluminus - miljömärkta ljus med 100% stearin

Vi på Mysfaktor älskar ljus! Det är verkligen en av de saker som höjer mysfaktorn i ett rum allra mest! Men eftersom vi dessutom gärna vill satsa på ett hållbart sortiment så säljer vi kronljus och värmeljus från Reluminus som är tillverkade med 100% stearin och är Svanenmärkta.

Reluminus ljusprodukter innehåller 100% rent stearin. Detta för att det finns så stora fördelar med att välja stearin istället för paraffin. Paraffin bildar ämnen, som t ex bensen, när man eldar. Och dessa ämnen kan kopplas både till astma och cancer. Paraffin kommer dessutom från fossil olja och belastar vår miljö mer än stearin som framställs av förnybara animaliska fetter. Om alla i Sverige gick över till Svanenmärkta ljus av 100% stearin skulle vi minska koldioxidutsläppen lika mycket som om vi tog bort 15 000 bensinbilar från gatorna! Reluminus produkter innehåller dessutom ingen palmolja eftersom framtagning av palmolja orsakar stora miljö- och människorättsproblem i de länder där den produceras. 100% stearin, sojavax eller bivax är helt giftfria och de brinner dessutom längre än de varianterna med palmolja och eller paraffin (källa; Naturskyddsföreningen, Svanenmärkning, Reluminus).

År 2014 tillverkade Reluminus det första Svanenmärkta värmeljuset. De består av stearinpuckar i 100% stearin som stoppas i en återanvändbar ljuskopp. Därmed blir svinnet enbart en liten metallplutt som lätt kan pillas bort och återvinnas. Vi säljer två varianter av dessa ljuskoppar hos oss; den ena är tillverkad i 100% återvunnen plast, och den andra är tillverkad i ett patenterat refillsystem med en delbar ljuskopp av glas. Glaskoppen vilar på en silikonkrage vilket gör att koppen står stadigare plus att den inte leder värme ner mot underlaget. Man kan avlägsna eventuella ljusrester genom att dela koppen i två delar, bottenplattan trycks ut med tummen upppifrån och ner, rengörs vid behov med ljummet vatten, koppen tål maskindisk. 

Kika in hos oss på Mysfaktor och handla miljömärkta och giftfria kronljus samt värmeljus med refillers. Välkommen in!

Värmeljuskoppar i 100% återvunnen plast till vänster i bild, samt i glas till höger. Puckarna i 100% stearin syns också på bilden. 

Kronljus i 100% stearin. Ingen palmolja eller paraffin. Handla här!

Även i denna bild ser man de olika värmeljuskopparna i glas (vänster) och plast (höger), samt stearinpuckarna längst till höger. 

 


Lämna gärna en kommentar

Var vänlig notera, kommentarer måste bli godkända innan de visas