Lin Living - Linneprodukter med Gotländska rötter

När jag började min resa att start en e-handel med hållbara inredningsprodukter kändes det så självklart att jag ville sälja sängkläder och textilier som var gjorda av linnetyg. Linnetyg är inte bara ett fantastiskt vackert och slitstarkt material som blir bättre med tiden, det är även ett material som är snällt mot vår miljö. 

Linnetextil har en mycket lång historia bakom sig. Man har t o m hittat fynd av linnetyg i Egypten från 5000 år f. Kr. Fram till 1700-talet räknades linet som det viktigaste textila materialet men så tog bomullen över under 1800-talet då det var billigare att framställa. Men nu har linnetyg åter blivit väldigt populär! Med sin rustika struktur som gör att den passar in i alla inredningsstilar och den härliga känslan den ger mot huden så förstår man verkligen varför. Linne är också temperaturanpassat. Om du har sängkläder i linne håller tyget dig sval om det är varmt och värmer dig om det är kallt. Att linne dessutom är miljövänligt och hållbart gör att det verkligen ligger rätt i tiden! 

Jag kom i kontakt med företagets grundare Hanna Jörnhammar i höstas. Hennes kärlek för linnet, samt att hon lägger stor vikt vid att ta fram produkter på ett ekologiskt samt etiskt korrek sätt, gjorde att det kändes så självklart att sälja produkter från Lin Living!

Hos oss på Mysfaktor säljer vi vackra sängkläder, linnedukar, linneservetter, kökshanddukar samt handdukar från denna fantastiska naturprodukt! Här nedan ser ni ett axplock av våra produkter! 

Örngott och påslakan med dekorativa knappar i färger Misty Gray.

Örngott och påslakan med dekorativa knappar i färgen Misty Gray.

Påslakan i färgen Granit.

Örngott färgen Misty Gray.

Kökshandduk i våfflat linnetyg i färgen Natur.


Handduk i våfflat linnetyg i färgen Natur.

Alla färger på våra handdukar i våfflat linnetyg, granit, vit och natur.


Lämna gärna en kommentar

Var vänlig notera, kommentarer måste bli godkända innan de visas