Bergs Potter - tidlöst vackert hantverk

När jag såg dessa underbara krukor första gången föll jag pladask för dem! Jag gillar verkligen den klassiska designen och att formspråket passar in i alla inredningsstilar. De fungerar lika bra i det strama funkishuset som i en romantisk liten stuga på landet. Många av krukorna är designade eller hämtar inspiration från krukor som gjordes på 1800-talet. De tillverkas för hand i Toscana med ett gammalt hantverk och med högkvalitativ lera som med tiden kommer få en vacker patina. Tidlös, klassisk och hållbar design samt ett riktigt hantverk när det är som bäst!  

Bergs Potter startade 1942 då Victor Berg köpte en blomsterbutik i Köpenhamn och började importera krukor från Toscana. 1996 tog hans barn över företaget och reste till Toscana för att studera lera, drejning samt samla krukdesign till deras kollektioner. De hittade den gamla krukmodellen Copenhagen, eller Köpenhamn, i Danmark som är inspirerad av en kruka som producerades vid det kungliga slottet Fredansborg under 1860-talet. Denna krukmodell är kanske den som de flesta förknippar med Bergs Potter. Men det finns fler vackra modeller!

Krukorna är av hög kvalitet och tillverkas av skickliga hantverkare i Toscana. De sätter ett stort värde i att produktionen skall vara hållbar samt att alla arbetare, både i Danmark och Italien, skall ha likvärdiga arbetsförhållanden.

Det går bra att plantera direkt i krukorna eftersom de har dräneringshål i botten och ett fat som samlar upp överblivet vatten. En speciell silikonbehandling gör att faten är vattentäta.

Här nedan visar vi ett axplock av de modeller och färger vi har hemma i vår e-butik. Hjärtligt välkommen in i butiken och kika på hela vårt sortiment samt läs mer om historien kring krukorna. Välkommen!

 

Ett axplock av krukor i vår butik! Från vänster; Helena i terracotta, Emilia grå, Parade i terracotta, Copenhagen i grå och Copenhagen i smaragdgrön.

 

Vinter ute, men vår inne i denna fantastiska Helenakruka som har en bred yta att plantera i. Finns även i färgen grå i vår butik.

 

 

Copenhage, Köpenhamn eller The slot pot i grå färg. Vi har den även i terracotta samt glaserad grön.

  

Från vänster; Daisy väggkruka. Krukan till höger heter Emilia och har producerats i Toscana sedan 1800-talet.

 

Från vänster; den klassiska krukan Parade. Till höger har vi Copenhagen, Köpenhamn eller The slot pot som den också kallas, i en smaragdgrön glaserad variant.


Lämna gärna en kommentar

Var vänlig notera, kommentarer måste bli godkända innan de visas